Hitta rätt

Konferensen kommer att hållas i lokaler runt Universitetsplatsen som ligger i parken Lundagård mitt i centrala Lund. Du har alltså nära till tågstationen, flygbussar och hotellen i centrum. Då får du mer tid för att se staden och sevärdheterna i närheten.

Läs mer om vad som händer i Lund på Turistbyråns webbplats

Läs mer om Universitetsplasen (pdf)

 

Palaestra et Odeum

Det mesta av konferensen och även lunchen kommer att vara på Palaestra. Det är här du alltså registrerar dig, går på föredragen, fikar och äter lunch!

Byggnaden uppfördes 1883 efter ritningar av Helgo Zettervall och härbärgerade då en gymnastiksal (Palaestra) och en musiksal (Odeum) . Bakom fasaden finns även delar av det gamla orangeriet från 1750-talet som tidigare funnits på platsen då Botaniska trädgården var belägen här.Hela huset förstördes i en brand 1980. Vid återuppbyggandet blev Palaestra föreläsningssal istället för den tidigare funktionen som gymnastiksal medan Odeum återställdes helt som musiksal och övningslokaler.

Palaestra

Hitta till Palaestra

Universitetshuset

Konferensen kommer inte att vara i huset men det kommer att vara öppet för er att besöka!

Universitetshuset är Lunds universitets huvudbyggnad och är ritat av Helgo Zettervall. Det ligger centralt i Lund precis norr om parken Lundagård och med den i anslutning till byggnaden anlagda universitetsplatsen framför sig. Det invigdes 1882 och präglas mycket av Helgo Zettervalls förtjusning i antiken, med kolonner och ståtliga krön.

Lunds Universitet, universitetshuset

Hitta till Universitetshuset

AF borgen

Konferensmiddagen kommer att vara i AF borgen.

Akademiska Föreningens hus, AF Borgen, finns också i Lundagård. Borgen är ritat av arkitekten Hans Jakob Strömberg i romansk stil 1848. Akademiska föreningen i Lund bildades år 1830 efter förebilder i det anglosaxiska collegesystemet. Föreningen skulle samla alla vid universitetet i en förening med syfte att verka som ett hem för främst studenter, men även för universitets lärare och före detta studenter. Under devisen coniuncta valent – det förenade är starkt – har i Lund skapats ett socialt och kulturellt centrum. AF borgen, även kallad ynglingaborgen, är även hem för flera oberoende studentföreningar, studentkårernas paraplyorganisation LUS och nationernas Kuratorskollegium.

AF-borgen i Lundagrd, hsten 2015.

Hitta till AF borgen

 

Arrangör: Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling

Kontakt: jolkonferens2016@pers.lu.se

Kommentarer inaktiverade.